5 λεπτά με την Δήμητρα Σκαπούλλαρου

5 λεπτά με την Δήμητρα Σκαπούλλαρου

  1. Περιέγραψε μας την καθημερινότητά σου στην εργασία σου.

 

Ένα μεγάλο μέρος της καθημερινότητας μου στη δουλεία έχει να κάνει με το να ακούω με κατανόηση τις αδυναμίες που έχει ο πελάτης στη διατροφή του παρέχοντάς του ένα πρόγραμμα διατροφής που να καλύπτει αυτές τις αδυναμίες αλλά συγχρόνως να συμβαδίζει το πρόγραμμα αυτό και με την καθημερινότητά του. Στο γραφείο όμως στόχος μου δεν είναι μόνο να ετοιμάζω διαιτολόγια ή να κάνω μετρήσεις. Τελικός στόχος είναι η διατροφική εκπαίδευση του ατόμου έτσι ώστε ο ενδιαφερόμενος να αλλάξει το τρόπο που σκέφτεται και αισθάνεται απέναντι στο φαγητό, να βελτιώσει την υγεία του, να διατηρεί το επιθυμητό του αποτέλεσμα μακροπρόθεσμα αλλά και συγχρόνως να έχει μια υγιή σχέση με το φαγητό. 

 

  1. Πως αποφάσισες ότι ήθελες να ακολουθήσεις το επάγγελμα του διαιτολόγου-διατροφολόγου;

 

Οι επιστήμες ήταν πάντα ένας κλάδος μου με ενθουσίαζε και μου κινούσε το ενδιαφέρον να μάθω περισσότερα. Έτσι σε συνδυασμό με την αγάπη μου για την μαγειρική για υγιεινό αλλά συγχρόνως νόστιμο φαγητό, προέκυψε και το επιστημονικό μου ενδιαφέρον για τον κλάδο. Η επικοινωνία με τον κόσμο και η θέληση να βοηθήσω προσφέροντας τις δικές μου γνώσεις ήταν επίσης ένας σημαντικός παράγοντας. Έχουν τελικά δίκιο όσοι λένε «να κάνετε επάγγελμα αυτό που σας αρέσει να κάνετε και δεν θα χρειαστεί να δουλέψετε ούτε μία μέρα».

 

  1. Πόσο εύκολο ήταν να βρεις δουλειά αφότου αποφοίτησες από το πανεπιστήμιο;

 

Λόγω της επιλογής μου να μην εργαστώ στον δημόσιο τομέα, στον οποίο πολύ δύσκολα βρίσκεις δουλεία ως διαιτολόγος αφού οι θέσεις εργασίας είναι πολύ περιορισμένες, η μετέπειτα επιλογή μου ήταν να ανοίξω το δικό μου γραφείο ως Κλινική Διαιτολόγος/ Διατροφολόγος. Για αυτό το λόγο η δυσκολία δεν ήταν τόσο στο να βρω δουλεία, όσο οι δυσκολίες που αντιμετωπίζουν όλοι όταν ξεκινάνε μια δική τους  επιχείρηση.

 

  1. Πως επηρέασε η τρέχουσα κατάσταση με την επιδημία του Covid-19 την δουλειά/επιχείρησή σου;

 

Εκτός από τον αντίκτυπό του στη δημόσια υγεία, ο COVID-19 είχε σημαντικό αντίκτυπο στην παγκόσμια οικονομία.  Δυστυχώς χιλιάδες επιχειρήσεις επηρεάστηκαν και ανάμεσα σε αυτές και η δική μου αφού για σχεδόν για 2 μήνες βρισκόμουν σε οικειοθελή αναστολή εργασίας για την δική μου προστασία αλλά και των πελατών μου. Τώρα επιστρέψαμε πίσω δυναμικά και ελπίζουμε σε ένα γενικά καλύτερο μέλλον.

 

  1. Τι αλλαγές έκανες/έγιναν στα πρωτόκολλα ασφαλείας στην δουλειά σου λόγω του Covid-19;

 

Τα πρωτόκολλα ασφάλειας που ακολουθώ για τον Covid-19 δεν διαφέρουν και πολύ από τα πρωτόκολλα που ακολουθούσα πάντα στο γραφείο, όπως για παράδειγμα ο επαρκής αερισμός του χώρου και η απολύμανση των επιφανίων όταν αναχωρούν οι επισκέπτες/πελάτες. Η μεγάλη διαφορά έχει να κάνει με την προστατευτική μάσκα, με την απόσταση μεταξύ του διαιτολόγου και του επισκέπτη/πελάτη και ότι στο ραντεβού προσέρχεται μόνο ο πελάτης χωρίς συνοδό (φίλους) δηλαδή 1 άτομο ανά 8m2.

 

 

 

Developed By: Dynamic Works|Powered By: EasyConsole CMS