20 χρόνια Xenion High School

20 χρόνια Xenion High School

Συνέντευξη του υποδιευθυντή Γιώργου Φυλακτού

 

English: 20 Years of Xenion High School

Το Xenion High School έχει καταξιωθεί και εδραιωθεί ανάμεσα στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, με τους αποφοίτους του να καταφέρνουν το απόλυτο: 100% επιτυχία στην εισδοχή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα

Ένα από τα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου, το Xenion High School, κλείνει φέτος δύο δεκαετίες ζωής. Η επιτυχημένη πορεία του Xenion High School αποδεικνύεται από τα εξαιρετικά αποτελέσματα των αποφοίτων του, οι οποίοι έχουν καταφέρει το απόλυτο: 100% επιτυχία στην εισδοχή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα της Κύπρου και του εξωτερικού. Αυτό αναφέρει σε συνέντευξή του στη «Σημερινή» ο Γιώργος Φυλακτού, Βοηθός Διευθυντής του Xenion Education, Αντιπρόεδρος του Συνδέσμου Ιδιωτικών Σχολείων Κύπρου και Vice President του American University of Cyprus. Μεταξύ άλλων, ο κ. Φυλακτού μιλά για την ιστορική πορεία του Xenion Education, ενώ παράλληλα ανακοινώνει ότι από τον ερχόμενο Σεπτέμβριο το νεοσύστατο American University of Cyprus θα είναι έτοιμο να δεχθεί τους πρώτους του φοιτητές.

 

Κύριε Φυλακτού, ως Βοηθός Διευθυντής του Xenion Education, μπορείτε να μας μιλήσετε για τη δράση και την πορεία του Οργανισμού;

Το Xenion Education δραστηριοποιείται εδώ και 40 χρόνια στον τομέα της εκπαίδευσης. Ξεκινήσαμε το 1980 με την ίδρυση του Xenion Institute – Ιδιωτικό Φροντιστήριο, το οποίο επεκτάθηκε σε ολόκληρη την επαρχία Αμμοχώστου, προσφέροντας επιλογές από ένα ευρύ φάσμα μαθημάτων. Το 2001 ιδρύσαμε το Xenion High School – δίγλωσσο επτατάξιο Σχολείο Μέσης Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια, λειτούργησε το Xenion Junior School - Σχολείο Δημοτικής Εκπαίδευσης και το Xenion PreSchool - Σχολείο Προδημοτικής Εκπαίδευσης. Παράλληλα, λειτουργούμε το Xenion Unistudies Services, το οποίο προσφέρει υπηρεσίες Καθοδήγησης και Επαγγελματικού Προσανατολισμού και το Xenion Summer Fun Club. Επίσης, λειτουργούμε το Cyprus School of English, ένα πρωτοποριακό πρόγραμμα Εκπαιδευτικού Τουρισμού για μαθητές 5-18 ετών από χώρες της Ευρώπης και του κόσμου, οι οποίοι φιλοξενούνται για εκπαιδευτικές διακοπές στην Κύπρο.

 

Πώς θα περιγράφατε την 20χρονη εκπαιδευτική πορεία του Xenion High School μέχρι σήμερα;

Το Xenion High School έχει επιδείξει εξαιρετικά αποτελέσματα, συνεχείς επιτυχίες και αποφοίτους που ξεχωρίζουν λόγω της ποιότητας του χαρακτήρα τους και του γνωσιολογικού τους υπόβαθρου. Το Xenion High School έχει καταξιωθεί και εδραιωθεί ανάμεσα στα καλύτερα εκπαιδευτικά ιδρύματα της Κύπρου. Οι απόφοιτοί μας έχουν καταφέρει το απόλυτο, 100% επιτυχία στην εισδοχή τους σε Ανώτερα και Ανώτατα Εκπαιδευτικά Ιδρύματα, είτε μέσω των Διεθνών Εξετάσεων A level είτε μέσω των Παγκύπριων Εξετάσεων. Έχουν όλοι εξασφαλίσει θέση στον κλάδο σπουδών της επιλογής τους στα Πανεπιστήμια Κύπρου, Ελλάδας, Ευρωπαϊκής Ένωσης, Μεγάλης Βρετανίας και Αμερικής.

 

Ομολογουμένως, το Xenion Education διαγράφει μια λαμπρή πορεία στα εκπαιδευτικά δρώμενα της επαρχίας και της Κύπρου. Πώς αισθάνεστε γι’ αυτό;

Η ανταπόκριση που έχουμε είναι πολύ μεγάλη. Οι μαθητές μας προέρχονται απ’όλη την Επαρχία Αμμοχώστου αλλά και τη Λάρνακα. Δράττομαι της ευκαιρίας να ευχαριστήσω τον κόσμο της περιοχής μας για την εμπιστοσύνη και την αναγνώριση που έμπρακτα δείχνει τόσο στο Xenion High School όσο και στο Xenion Junior School και στα Φροντιστήρια Xenion. Οι γονείς μάς περιβάλλουν με πολλή εμπιστοσύνη και σιγουριά. Αισθανόμαστε μεγάλη ικανοποίηση, διότι οι στόχοι μας πραγματώνονται πλήρως με τη συστηματική δουλειά που επιτελείται από το άρτιο εκπαιδευτικό μας προσωπικό και το όραμά μας ολοκληρώνεται σε όλους τους τομείς: γνώσεις, ευρωπαϊκή φιλοσοφία, καλλιέργεια διαχρονικών και πανανθρώπινων αξιών, ανάπτυξη της προσωπικότητας.

 

Προσφάτως έχει ανακοινωθεί η ίδρυση του American University of Cyprus, του οποίου είστε ο Αντιπρύτανης και ένας εκ των ιδρυτών. Ποιος είναι ο στόχος του Πανεπιστημίου, ποια προγράμματα θα προσφέρει και πότε θα λειτουργήσει;

Πρόκειται για ένα όραμα που υλοποιείται και βρίσκεται στην τελική του ευθεία. To American University of Cyprus είναι ένα καινοτόμο πανεπιστήμιο, πρωτοποριακό για τα μέχρι τώρα δεδομένα της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης της Κύπρου. Στόχος του AUCY είναι να εδραιωθεί ως ίδρυμα διεθνούς κύρους, ανταλλαγής και ενίσχυσης της γνώσης και εξέχουσας κοινωνικής προσφοράς. To AUCY θα υποδεχτεί τους πρώτους του φοιτητές, από την Κύπρο και το εξωτερικό, τον Σεπτέμβριο του 2021, στις εγκαταστάσεις του 1ου Campus του Πανεπιστημίου, στη Λάρνακα. Αρχικά, θα λειτουργήσουν 3 τμήματα: Faculty of Business Administration and Economics, Faculty of Fine Arts & Humanities, Faculty of Sciences and Technology, τα οποία θα προσφέρουν 11 προπτυχιακά προγράμματα, καθώς και μεταπτυχιακά προγράμματα. Ευελπιστούμε ότι σύντομα θα λειτουργήσει και το 2ο Campus στην Αγία Νάπα, όπου θα λειτουργούν τα πιο κάτω τμήματα: Faculty of Law, Faculty of Engineering, Faculty of Hospitality Management, Faculty of Health Sciences.

Είναι σημαντικό να αναφερθεί ότι το AUCY θα συνεργάζεται, μέσω επίσημων συμφωνιών, με δύο εξαίρετα και καταξιωμένα Πανεπιστήμια του εξωτερικού, το University of Massachusetts - UMASS της Αμερικής και το CASS Europe Business School του Παρισιού.