ΚΑΝΟΝΕΣ ΥΓΙΕΙΝΗΣ ΚΑΙ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΝ COVID-19

 

 

  1. Περιορισμένος αριθμός μαθητών ανά τάξη / ανά ομάδα

Στο Xenion Education διασφαλίζουμε ότι, καθ’ όλη τη διάρκεια του καλοκαιριού, στις ομάδες, στις τάξεις και σε όλες τις δραστηριότητες του Summer Fun Club θα συμμετέχει περιορισμένος αριθμός μαθητών.

 

  1. Διαλείμματα

Οι μαθητές θα καλούνται να εξέρχονται από τις αίθουσες διδασκαλίας ένας-ένας, και στη συνέχεια, όσο θα βρίσκονται στους εξωτερικούς χώρους του σχολείου, θα χωρίζονται σε διαφορετικά σημεία. Θα υπάρχει συνεχής εποπτεία από τα μέλη του προσωπικού, τα οποία θα διασφαλίζουν ότι τηρούνται οι αποστάσεις μεταξύ των μαθητών. Πριν και μετά από κάθε διάλειμμα, οι εκπαιδευτικοί θα φροντίζουν ώστε όλοι οι μαθητές να απολυμαίνουν τα χέρια τους με αντισηπτικό.

 

  1. Πρωινό, σνακ και χρήση της καφετέριας

Η καφετέρια θα λειτουργεί τηρώντας πλήρως όλα τα αυστηρά πρωτόκολλα υγιεινής, για τη διασφάλιση της προστασίας των μαθητών.

 

  1. Υγιεινή, καθαριότητα και εξαερισμός χώρων

Όλοι οι χώροι του σχολείου έχουν καθαριστεί και απολυμανθεί πλήρως. Η τακτική απολύμανση θα συνεχιστεί και τα θρανία όλων των μαθητών θα απολυμαίνονται καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Όλα τα παράθυρα θα παραμένουν συνεχώς ανοιχτά και η χρήση των κλιματιστικών θα μειωθεί στο ελάχιστο. Οι περισσότερες δραστηριότητες θα πραγματοποιούνται σε υπαίθριους σκιασμένους χώρους, στις εγκαταστάσεις του Xenion Junior School και του Xenion High School. Όλοι οι μαθητές θα υπενθυμίζονται συνεχώς να πλένουν τα χέρια τους και να τα απολυμαίνουν με αντισηπτικό. Αντισηπτικά χεριών θα είναι διαθέσιμα σε όλο το σχολείο, καθώς και στις εισόδους του σχολείου και της κάθε τάξης. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας, οι μάσκες και τα γάντια δεν είναι υποχρεωτικά για μαθητές ή δασκάλους. Ωστόσο, οι γονείς, εάν το επιθυμούν, μπορούν να παρέχουν αυτά τα είδη στα παιδιά τους

 

  1. Ζητήματα υγείας και συμπτώματα Covid-19

Εάν οι μαθητές δεν νιώθουν καλά ή παρουσιάζουν αυξημένη θερμοκρασία, θα ζητήσουμε από τους γονείς να τους πάρουν σπίτι. Σε αυτή την περίπτωση, ο μαθητής που θα παρουσιάσει σχετικά με τον Covid-19,  θα απομονώνεται σε ξεχωριστή αίθουσα με επίβλεψη από υπεύθυνο άτομο του προσωπικού και καλούνται τηλεφωνικώς οι γονείς του για να τον παραλάβουν. Σύμφωνα με τους κανονισμούς του Υπουργείου Υγείας, σας παρακαλούμε να παρακολουθείτε την υγεία του παιδιού σας στο σπίτι για συμπτώματα Covid - 19 και να ελέγχετε τη θερμοκρασία του καθημερινά. Εάν το παιδί σας εμφανίσει συμπτώματα Covid -19, επικοινωνήστε με τον γιατρό σας, ενημερώστε το σχολείο και κρατήστε το παιδί σας στο σπίτι.

 

  1. Ψυχολογική υποστήριξη στους μαθητές

Το εκπαιδευτικό προσωπικό του Xenion Summer Fun Club θα φροντίζει να καθησυχάζονται οι μαθητές που ανησυχούν για οποιοδήποτε θέμα αφορά τον Covid-19 και να ενημερώνονται για τους σχολικούς κανόνες. Εάν υπάρχουν οποιαδήποτε προβλήματα στην οικογένεια, παρακαλώ ενημερώστε μας πριν από την προσέλευση των μαθητών. Θα θέλαμε να τονίσουμε ότι στο Xenion, έχουμε καθημερινά προσωπική επικοινωνία με τους μαθητές μας.

 

  1. Κατάρτιση προσωπικού

Όλα τα μέλη του προσωπικού έχουν λάβει την κατάλληλη ενημέρωση και κατάρτιση σχετικά με τους κανόνες υγιεινής, ασφάλειας και πρόληψης κατά του Covid-19.

 

  1. Εκδρομές / Δραστηριότητες / Παιχνίδια

Όλες οι εκδρομές, οι δραστηριότητες και τα παιχνίδια θα διεξαχθούν σύμφωνα με όλους τους κανονισμούς υγείας για τη διασφάλιση της προστασίας όλων των παιδιών και του προσωπικού. Παρότι θα παρέχεται αντισηπτικό χεριών σε όλους τους χώρους του σχολείου, οι μαθητές θα πρέπει να έχουν μαζί τους τα προσωπικά τους απολυμαντικά χεριών κατά τη διάρκεια οποιασδήποτε εκδρομής ή δραστηριότητας.

 

  1. Μεταφορές

Με διάταγμα του Υπουργείου Μεταφορών, Επικοινωνιών και Έργων, τα λεωφορεία θα μεταφέρουν επιβάτες σε αριθμό ίσο με το 100% της χωρητικότητας τους. Η χρήση μάσκας προσώπου θα είναι υποχρεωτική για όλους τους επιβάτες. Δεν θα επιτρέπεται η είσοδος στα λεωφορεία σε επιβάτες που δεν θα φοράνε μάσκα προσώπου.

Οι επιβάτες θα πρέπει απαραίτητα να χρησιμοποιούν αντισηπτικό χεριών, όταν επιβιβάζονται στο λεωφορείο και να διατηρούν την προτεινόμενη απόσταση ασφαλείας μεταξύ των άλλων συνεπιβατών τους και των οδηγών στις στάσεις λεωφορείων, όταν επιβιβάζονται στο λεωφορείο, καθόλη την διάρκεια της διαδρομής και όταν κατεβαίνουν από το λεωφορείο. Τα λεωφορεία θα εξαερίζονται και θα απολυμαίνονται τακτικά από την εκάστοτε εταιρεία λεωφορείων.

Developed By: Dynamic Works|Powered By: EasyConsole CMS